Η καρδιά της Θεσσαλονίκης, της πρωτεύουσας του Ελληνικού Βορρά, χτυπάει βέβαια στην οδό Τσιμισκή και στο Λευκό Πύργο, ένα μέρος της όμως χτυπάει και στην Αθήνα, στην οδό Αβέρωφ 11, στο Εντευκτήριο του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων της Αθήνας.

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων της Αθήνας ιδρύθηκε το 1957 από συμπολίτες που μετοίκησαν στην Αθήνα και ήθελαν να κρατήσουν την επαφή μεταξύ τους αλλά καί με την ιδιαίτερη τους πατρίδα. Στη συνέχεια ο σκοπός επεκτάθηκε, και σήμερα περιλαμβάνει την με κάθε δυνατό και πρόσφορο μέσο υποστήριξη και συμπαράσταση στα θέματα που αφορούν την Πόλη και τον Νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα, όπως η παιδεία, οι τέχνες, τα εθνικά προβλήματα, ο πολιτισμός και η κοινωνική υπόσταση του ατόμου.

Με τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης του Συνδέσμου, κυρίως για σπουδαστές αλλά και μελετητές και ακόμα για πανεπιστημιακούς καθηγητές, φροντίζει την ιστορική και λαογραφική έρευνα και καταγραφή της περιοχής.

Στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής που υποβαθμίζουν ή και καταστρέφουν ακόμα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή, όπως τα ναρκωτικά, το aids, ο αλκοολισμός, ο Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων της Αθήνας δίνει τη δική του μάχη. Ενισχύει οικονομικά Μονάδες Απεξάρτησης, Νοσοκομεία, Ορφανοτροφεία της Θεσσαλονίκης και είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια.

Στις δράσεις του Συνδέσμου περιλαμβάνονται εκδρομές, ομιλίες-διαλέξεις, οργάνωση εκθέσεων, σεμιναρίων, και εκδόσεις βιβλίων.

Εκτός από την Αθήνα οι Θεσσαλονικείς έχουν διασπαρεί στα τέσσερα σημεία του πλανήτη μας. Οι συμπατριώτες μας αυτοί της διασποράς θα βρούν στο Σύνδεσμο ένα μέσον επικοινωνίας, μιά ενημέρωση του τι συμβαίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, και βέβαια, όταν επισκέπτονται την Αθήνα, μια γωνιά όπου θα βρούν παλιούς φίλους ή γνώριμους, σ' ένα περιβάλλον φιλικό με μουσική και Μακεδονικό κρασί.

Η νεολαία της Θεσσαλονίκης που έχει μετοικήσει ή βρίσκεται στην Αθήνα για σπουδές ή στρατιωτικό είναι ιδιαίτερα κοντά στην καρδιά του Συνδέσμου. Τους προσκαλούμε όχι μόνο στις εκδηλώσεις μας, αλλά και όταν έχουν ανάγκη να μιλήσουν ή να συμβουλευτούν έναν μεγαλύτερο ή απλά κάποιον που ξέρει τα κατατόπια της Αθήνας.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρόεδρος κα. Εριέττα Καραγιάννη – Χαμηλοθώρη και το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων

Σας ΚΑΛΟΥΝ

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017και ώρα 12:00  στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) όπου θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Επίτιμου Προέδρου του Συνδέσμου μας καθηγητή Δρ. Γιάννη Χολέβα με τίτλο

"Θεσσαλονίκη Πολυπόθητη Πόλη"

με αναφορές στη Γενική Ιστορία και στην Οικονομική Ιστορία της Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Εκδηλώσεις Μαρτίου - Απριλίου

Τετάρτη 15/3/2017: Θα σας περιμένουμε στο εντευκτήριό μας με πολλές εκπλήξεις και ένα video- ντοκουμέντο για την παλιά Θεσσαλονίκη

Τετάρτη 22/3/2017: Το εντευκτήριο θα παραμείνει κλειστό.

Τετάρτη 29/3/2017: Παρουσιάζουμε το νέο βιβλίο του Επίτιμου Προέδρου του Συνδέσμου μας Δρ. Γιάννη Χολέβα στον ΙΑΝΟ στις 12:00 το μεσημέρι.

Τετάρτη 5/4-12/4-19/4/2017: Το εντευκτήριο θα παραμείνει κλειστό λόγω των εορτών του Πάσχα.

Τετάρτη 26/4/2017: Θα πραγματοποιήσουμε απογευματινή εκδρομή στον Βαρνάβα όπου θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο καθώς και το Ευρωπαϊκό Μουσείο Ψωμιού.